MEDYA

listeye geri dön

Önemlilik Matrisimizle Sürdürülebilirlik Yolculuğumuz Başladı

Bir soruna çözüm bulmak ya da iyi yapılan bir işi büyütmek! 

Sürdürülebilirlik çalışmaları, dünyamızda artık bir seçenek değil, bir zorunluluk haline geldi. Hepimizin ortak sorumluluğu "sürdürülebilir işler yapmak"...
Bu sorumluluğu nasıl taşıyabileceğimiz ise herkes için bir aksiyon alanı. İşletmelerin ve endüstrilerin değişim ve dönüşüm süreçlerine liderlik etmeleri gereken bu ortamda, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri olarak biz, bu alanda 2 yıl önce atmış olduğumuz adımla, yürüttüğümüz birçok faaliyetimizi sürdürülebilir bir dünya için dönüştürüyor ve şekillendiriyoruz.
Sürdürülebilirlik ekosistemini canlı tutmak, topluma fayda yaratırken, organizasyonumuz için, çalışan ve paydaşlarımız için, amaç odaklı bir yaklaşımla vizyonumuz ve sürdürülebilirlik politikamızla da bağlantılı olarak sürdürülebilir bir dünya için faaliyetlerimizi ilerletiyoruz.
 
Ölçemediğimiz hiçbir şeyi geliştiremeyiz. Sürdürülebilirlik politikası ortaya koyup bu alanda faaliyetler yapmak, sürdürülebilir bir marka olmak ve bu iş yapış şekillerimizi önce kendi içimizde ölçülebilir hale getirmek için çalışanlarımız ve paydaşlarımızın katkıları ile “Önemlilik Matrisi”mizi ortaya koyacak bir araştırma yaptık. Uzman danışmanlık kuruluşu ile ortak olarak yürütülen projede, önemlilik matrisi çıktısını verecek 29 ayrı başlık titizlikle ve her süreci kapsayacak şekilde belirlendi. Kapsam dahilinde paydaşlarımıza ve çalışanlarımıza yönettiğimiz araştırma sorularıyla, İklim Kriziyle Mücadele ve Karbon Emisyonunun Azaltılması, Enerji Verimliliği, Su Yönetimi, Atık Yönetimi, Biyoçeşitlilik gibi daha birçok konuda katma değerli ve önemli geri dönüşler aldık. Çalışma sonucunda, ilgili metodolojilerle analiz edilerek Önemlilik Matrisi’miz ortaya konmuş oldu. Tüm paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın çok önemli ve yüksek katma değerli dönüşlerini uzman metodolojiler ile birleştirdiğimiz bu çalışma sürdürülebilirlik yolculuğunun pozitif büyüme ekseninde bize uzun dönemli fayda sağlayacak, kendi ekosistemimizden başlayarak iyileştirme ve dönüştürme yolculuğumuza katkı sağlayacak bir kilometre taşı oldu.

Organizasyon kültüründeki değerlerin odağında, bunu tüm çalışanlara ve paydaşlara benimseterek toplumsal iyileşme odağında bir soruna çözüm bulmak ya da bir iyiliği büyütmek meselenin en temel hali. 2024 yılı şubat ayında yayınlamayı hedeflediğimiz “Sürdürülebilirlik Raporu”muz ile geleceğe ilerlemeyi sürdüreceğiz.

newsletter checked

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin aydınlatma metnini buradan okuyabilirsiniz.